Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση στις ασιατικές αγορές

Η είδηση ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους του προγράμματος τρόμαξε τις ασιατικές αγορές με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Σε χαμηλό 8 μηνών το ευρώ, sell off στα μέταλλα.

Η είδηση ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους του προγράμματος τρόμαξε τις ασιατικές αγορές με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,78% στις 8545 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 4,53% στις 16795 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 2,69% στις 3960 μονάδες.

Σε χαμηλό 8 μηνών, στο 1,3322 δολ. υποχωρεί το ευρώ, ενώ ειδικότερα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ οι πιέσεις εστιάζονται στον χρηματοοικονομικό και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Έντονες πιέσεις δέχεται και η αγορά των εμπορευμάτων εν μέσω δυσοίωνων σεναρίων για την διεθνή οικονομία. Έτσι, η τιμή του χαλκού υποχωρεί περισσότερο από 3% στα 6.765 δολ. ανά τόνο που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010 . Η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 1 δολάριο κάτω από τα 102 δολ./βαρέλι. Επισημαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο η τιμή πετρελαίου Brent κατέγραψε απώλειες 10%. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,10 δολ. στα 78,10 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v