Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουδιασμένη συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές

Μουδιασμένη ν η σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά από ένα τριήμερο ισχυρής ανόδου και ενώ καταλαγιάζει ο αρχικός ενθουσιασμός ως προς τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Μουδιασμένη ήταν η σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά από ένα τριήμερο ισχυρής ανόδου και ενώ καταλαγιάζει ο αρχικός ενθουσιασμός ως προς τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 8615 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,37% στις 17.881 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κατά 0,73% στις 1.723 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,64% στις 2.399 μονάδες, ενώ ο CSI 300 κατά 0,61% στις 2.621 μονάδες.

Το δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου υπάρχει ρήγμα στην ευρωζώνη όσον αφορά τους όρους του δεύτερου πακέτου στήριξης 109 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, συζητείται εντόνως. Οι επενδυτές παράλληλα, πλέον θέλουν να δουν απτές πράξεις πέρα από την ενθαρρυντική ρητορική των αξιωματούχων.

Από πλευράς κλάδων, οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ αντιθέτως εταιρείες κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνίες δέχονται έντονες πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v