Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι αντίδρασης στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις ΗΠΑ. Στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στρέφεται η προσοχή των αγορών.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις ΗΠΑ και εν αναμονή της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,66% στις 8.522 μονάδες. Ράλι πραγματοποιείται στο Χονγκ Κονγκ όπου ο Hang Seng ενισχύεται κατά 4% στις 16.899 μονάδες. Κέρδη 2,63% καταγράφει ο κορεατικός KOspi που βρίσκεται στις 1.710 μονάδες.

Κλειστή λόγω αργίας είναι η κινεζική αγορά.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,21%, στις 10.939,95 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,79%, στις 1.144,03 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,32%, στις 2.460,51 μονάδες. Ανάσα για τους επενδυτές ήταν ο δείκτης ISM υπηρεσιών που επιβραδύνθηκε λιγότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ στην αγορά απασχόλησης και συγκεκριμένα στον ιδιωτικό τομέα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 91.000 τον Σεπτέμβριο, σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα στοιχεία αυτά συνέβαλαν σημαντικά στην διαμόρφωση κλίματος στις ασιατικές αγορές, όπως και η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται πλέον στην ευρωζώνη ως προς την διαμόρφωση σχεδίου για την στήριξη των τραπεζών. Η προσοχή όλων, στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (την τελευταία υπό την διοίκηση του Jean Claude Trichet). Ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε χθες την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ασία καταγράφει ο χρηματοοικονομικός κλάδος, αλλά και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των βασικών πόρων ακολουθώντας κατά πόδας την ανάκαμψη που καταγράφεται και στις τιμές των μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v