Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, παρά τα χθεσινά κέρδη στην Wall Street. Οι δηλώσεις Bernanke και οι φήμες για κοινή δράση υπέρ των τραπεζών στην ΕΕ, δεν πείθουν τους επενδυτές στην Ασία.

Νευρικότητα επικρατεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές παρά το θετικό κλείσιμο της Wall στο photo finish, τις δεσμεύσεις στήριξης από την Fed και τα μηνύματα δράσης από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 8.382 μονάδες.

Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 2,18% στις 1.668 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο αυστραλιανός ASX καταγράφει κέρδη 1,45% στις 3.992 μονάδες, με κινητήριο δύναμη την ανάκαμψη των μετοχών στον μεταλλευτικό κλάδο που στηρίχθηκε κυρίως στις χαμηλές αποτιμήσεις.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπως και η κινεζική αγορά είναι κλειστά λόγω αργίας.

Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, δεσμεύθηκε ότι η Fed είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να στηρίξει την εγχώρια οικονομία. Παράλληλα, δημοσιεύματα φέρουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. να ξετάζουν τρόπους κοινής δράσης για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη στήριξη τους.

Οι επενδυτές στην Ασία όμως, φαίνεται πως «κουράστηκαν» από τα λόγια και ζητούν πλέον απτές πράξεις. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας στην διαμόρφωση κλίματος, ειδικότερα για το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, ήταν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Fast Retailing Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v