Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Κάννες αναφορικά με την Ελλάδα και ενώ η Fed αποφάσισε να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Κάννες αναφορικά με την Ελλάδα και ενώ η Fed αποφάσισε να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 2,21% στις 8640 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2.11% στις 19318 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,48% στις 1869 μονάδες.

Διστακτική άνοδος στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,3% στις 2511 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,2% στις 2747 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος, οι μετοχές ασφαλιστικών εταιρειών και ο ευρύτερος κλάδος ακινήτων δέχεται τις εντονότερες χρηματιστηριακές πιέσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ υπό την προεδρεία του Mario Draghi. Οι εξελίξεις ως προς την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης άλλωστε, δεν είναι ευοίωνες. Πολλώ δε μάλλον, όταν και μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στις Κάννες, παγώνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ενώ τίθεται πλέον ανοιχτά από αρκετούς θέμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Όλα αυτά, ενώ και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον δεν είναι ενθαρρυντικό.

Στην χθεσινή της συνεδρίαση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το 2012. Ο Ben Bernanke επέλεξε προς το παρόν να τηρήσει στάση αναμονής, χωρίς νέες κινήσεις, αλλά τόνισε πως η περαιτέρω επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης «είναι μία βιώσιμη επιλογή»

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,53%, στις 11.836,04 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 1,61%, στις 1.237,91 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,27%, στις 2.738,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v