Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα δια χειρός Ελλάδας στην Ασία

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις της Αθήνας, ενώ εκφράζεται η απόλυτη αβεβαιότητα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις της Αθήνας, ενώ εκφράζεται η απόλυτη αβεβαιότητα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 2,21% στις 8.640 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,61% στις 19.488 μονάδες, ενώ ο κορεατικό Kospi καταγράφει απώλειες 0,61% στις 1898 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 1,07% στις 4251 μονάδες.

Θετικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,09% στις 2496 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,35% στις 2734 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα.

Η νευρικότητα για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη στρέφουν εκ νέου τους επενδυτές στις αποκαλούμενες ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως τον χρυσό (που ενισχύεται στα 1.723 δολ. ανά ουγκιά) και το ιαπωνικό νόμισμα. Μετά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, το ιαπωνικό νόμισμα ακολουθεί και πάλι ανοδική πορεία στα 78,10 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v