Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές μετά την μαζική φυγή των επενδυτών από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και την κλιμακούμενη νευρικότητα για την κρίση χρέους της ευρωζώνης

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές μετά την μαζική φυγή των επενδυτών από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και την κλιμακούμενη νευρικότητα για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,92% στις 8.463 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κάθετη πτώση 2,67% στις 18.832 μονάδες ενώ ο κορεατικός Kospi είναι κατά 1,59% χαμηλότερα στις 1.856 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 2,78% στις 2,459 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει βουτιά 3% στις 2.662 μονάδες

Έντονες είναι οι πιέσεις για τον χρηματοοικονομικό κλάδο με την μετοχή της Nomura Securities να υποχωρεί κατά 4% και της Daiwa Securities κατά 4,6%.
Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων ξεπέρασαν το 7%, ενώ σε Γαλλία, Βέλγιο και Αυστρία άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από την εισαγωγή του ευρώ, πυροδοτώντας φόβους μετάστασης της κρίσης και στον ευρωπαϊκό πυρήνα.

Το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ, στα 1,3437 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v