Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, μετά το μαζικό sell off χθες. Ανακούφιση από τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία. Τράπεζες, εξαγωγικές εταιρείες και λιανικό εμπόριο κινούνται ανοδικά.

Οι ασιατικές αγορές ανακάμπτουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά το χθεσινό μαζικό sell off, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ευρωζώνη. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών και το λιανικό εμπόριο καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με μικρή άνοδο 0,19% στις 8.514 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,87% στις 19.128 μονάδες. Μίνι ράλι 2,77% καταγράφει ο κορεατικός Kospi που βρίσκεται στις 1.863 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ΑSX ενισχύεται κατά 1,19% στις 4358 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 2.480 μονάδες και τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,22% στις 2.693 μονάδες.

Ο ορισμός νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, όπως και οι αναφορές που κάνουν λόγο για δρομολόγηση του Μάριο Μόντι στην Ιταλία θεωρούνται θετικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v