Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Ελπίδες για τη σημερινή συνάντηση Merkel - Sarkozy. Θετική αντίδραση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μonti. Προβληματισμός για τον κινεζικό ΡΜΙ.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα μπορέσει να υπάρξει κάποια πρόοδος στη σημερινή συνάντηση Merkel – Sarkozy για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 8695 μονάδες. Ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,22% στις 19071 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,36% στις 1922 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,76% στις 4379 μονάδες.

Θετική είναι η αντίδραση των επενδυτών και στα μέτρα των 30 δις. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία. Οι μετοχές των τραπεζών και των εξαγωγικών εταιρειών καταγράφουν σημαντικά κέρδη ιδίως στην ιαπωνική αγορά.

Αντίθετο το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,09% στις 2335 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει πτώση 1,21% στις 2526 μονάδες

Τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν άλλωστε, για την κινεζική οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο των υπηρεσιών μειώθηκε απότομα τον Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών, υποδεικνύοντας ταχύτερη επιβράδυνση της οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μειώθηκε στο 52,5 από 54,1 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v