Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με μεταλλευτικές και τράπεζες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ανησυχία Τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα του Eurogroup, αλλά και η υποβάθμιση αμερικανικών τραπεζών οι βασικές αιτίες.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές του μεταλλευτικού και του τραπεζικού κλάδου να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις στην τελευταία συνεδρίαση ενός ιδιαίτερα αρνητικού μήνα για τις χρηματιστηριακές αγορές

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,51% στις 8434 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,57% στις 17969 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,49% στις 1847 μονάδες.

Κάθετη πτώση στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite καταγράφει βουτιά 3,3% στις 2.332 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 3,32% στις 2521 μονάδες.

Κατά το χθεσινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν για δύο συγκεκριμένα σχέδια ενίσχυσης της δύναμης του EFSF. Ο επικεφαλής του EFSF, ο Klaus Regling όμως, αρνήθηκε να δεσμευθεί σε κάποιο στόχο μόχλευσης των κεφαλαίων του ταμείου, παρά το ότι ο αρχικός στόχος είχε τεθεί στο 1 τρισ. δολ.
 
Επιπλέον, η υποβάθμιση της αξιολόγησης μεγάλων αμερικανικών τραπεζών από την S&P συνέβαλε στη δημιουργία έντονων πιέσεων στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v