Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κεντρικές τράπεζες ωθούν τις ασιατικές αγορές

Ενθουσιασμός στις ασιατικές αγορές μετά τη συντονισμένη κίνηση των 6 μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών. Ράλι στις τραπεζικές μετοχές μετά και τη χαλάρωση νομισματικής πολιτικής στην Κίνα.

Ενθουσιασμός στις ασιατικές αγορές μετά τη συντονισμένη κίνηση των έξι μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών με ράλι για τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,93% στις 8597 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κατακόρυφη άνοδο 5,27% στις 18.936 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi εκτοξεύθηκε κατά 3,72% στις 1916 μονάδες.

Κέρδη 2,47% και για τον Αυστραλιανό ΑSX.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,21% στις 2.385 μονάδες ενώ ο CSI 300 κατά 2,44% στις 2,.583 μονάδες.

Αιφνιδιάζοντας άπαντες, οι έξι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν το κόστος έκτακτης χρηματοδότησης σε δολάρια και θα διευρύνουν τους μηχανισμούς της. Αιτιολογώντας την κίνηση αυτή, οι κεντρικές τράπεζες υπέδειξαν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις «στην προσφορά πιστώσεων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και έτσι να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα».

Το αποτέλεσμα ήταν ράλι για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Bank of China ενισχύεται περισσότερο από 10%, καθώς μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής με μείωση του λόγου υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v