Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με άρωμα Ευρώπης στην Ασία

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές μετά τα δημοσιεύματα για παράλληλη λειτουργία δυο ταμείων στήριξης στην ευρωζώνη, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς αναζωπυρώνεται η αισιοδοξία ως προς το τι θα συμφωνηθεί στην προσεχή και κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,71% στις 8722 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άνοδο 0,83% στις 19106 μονάδες και ο κορεατικός Kospi σημειώνει κέρδη 0,87% στις 1919 μονάδες.

Διστακτική άνοδος στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,05% στις 2327 μονάδες και ο Shanghai Composite κατά 0,26% στις 2522 μονάδες.

Μόλις δύο ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα κριθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Μέρκελ και Σαρκοζί δηλώνουν ότι έχουν καταλήξει σε κοινές προτάσεις, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενίσχυση των ταμείων διάσωσης αλλά και για παράλληλη λειτουργία EFSF και ESM, ενώ παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην ΕΕ ασκώντας πανταχόθεν πιέσεις.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών ηγούνται της ανόδου στις ασιατικές αγορές, ενώ μίνι ράλι καταγράφουν και αρκετές μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v