Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές δια χειρός S&P

Έντονος προβληματισμός στις ασιατικές αγορές, μετά την αιφνιδιαστική προειδοποίηση της S&P για ενδεχόμενες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη. Κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία "βλέπει" η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας.

Έντονος προβληματισμός κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Standard & Poor’s να προειδοποιήσει για ενδεχόμενο υποβάθμισης των ευρωπαϊκών οικονομικών που έχουν την ανώτατη αξιολόγηση τριπλού «Α».

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,39% στις 8575 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,39% στις 18934 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 1,04% στις 1902 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,53% στις 2320 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,36% στις 2512 μονάδες.

Οι θετικές εξελίξεις στην ευρωζώνη με τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί «καταστράφηκαν για τις αγορές από την είδηση της S&P» αναφέρουν οι αναλυτές της BNP Paribas.

Στη δημιουργία αρνητικού κλίματος συνέβαλε και η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας η οποία προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25%, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v