Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες δείχνουν οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι και ενώ τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα ενισχύουν τις εκτιμήσεις για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Διχασμένες εμφανίζονται σήμερα οι ασιατικές αγορές μετά και την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Κίνα που ουσιαστικά δεν μεταβάλλουν τις προβλέψεις των αναλυτών για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μετά το χθεσινό μίνι ράλι στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% στις 10746 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,73% στις 22951 μονάδες, ενώ ο κορεατικός δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,2% στις 2010 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,02% στις 2899 μονάδες και τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,03% στις 3218 μονάδες.

Το χθεσινό ράλι βασίστηκε στην φήμη, ότι ο πληθωρισμός Ιανουαρίου της Κίνας θα αποδειχθεί μικρότερος της βασικής πρόβλεψης. Σήμερα η φήμη αυτή επιβεβαιώθηκε, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε πληθωρισμό Ιανουαρίου στο 4,9% ενώ η αρχική κρατούσα πρόβλεψη ήταν στο 5,3%. Στην συνέχεια όμως, αρκετοί αναλυτές επεσήμαναν ότι και το 4,9% (από 4,6% τον Δεκέμβριο) είναι ποσοστό επίκινδυνα υψηλό για την κυβέρνηση του Πεκίνου που ανησυχεί για το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης της κινεζικής οικονομίας, πολλώ δε μάλλον όταν ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτινάχθηκε στο 6,6% από 5,9%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v