Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, εν μέσω μπαράζ ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ επιστρέφουν οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις και ενδεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Κλειστή η κινεζική αγορά.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, εν μέσω μπαράζ ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ επιστρέφουν οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις και ενδεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Επισημαίνεται πως η κινεζική αγορά παραμένει κλειστή λόγω των εορτασμών για το νέο σεληνιακό έτος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 10635 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,53% στις 23428 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,58% στις 2069 μονάδες.

Ειδικότερα για την κορεατική αγορά, επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων ακόμη και εντός της εβδομάδας καθώς η κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας συνεδριάζει την Παρασκευή

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται σε γενικές γραμμές ανοδικά όπως και οι τράπεζες, επηρεασμένες και από την χθεσινή πορεία στην Wall Street. Ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 12.161,63 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,62% στις 1.319,05 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,53% στις 2.783,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v