Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωπολιτικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τις ενδεχόμενες γεωπολιτικές προεκτάσεις, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τις ενδεχόμενες γεωπολιτικές προεκτάσεις, δεδομένου ότι και η τιμή του πετρελαίου κινείται πλέον εκ νέου ανοδικά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,18% στις 10237 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,14% στις 23348 μονάδες ενώ στην Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 1,81% στις 2069 μονάδες.

Καθώς οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο συνεχίζονται για 6η συνεχή ημέρα, οι επενδυτές απομακρύνονται από τις τοποθετήσεις σε αναδυόμενες αγορές. Επισημαίνεται δε, ότι η προηγούμενη εβδομάδα "έκλεισε" για τις ασιατικές αγορές με την είδηση της υποβάθμισης της Ιαπωνία από την S&P.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές ειδήσεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων και ειδικότερα όσον αφορά τα αποτελέσματα της Fujitsu, δημιούργησαν ένα ευρύτερο αρνητικό κλίμα όχι μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά διεθνώς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, από τις 28 Ιανουαρίου, η αξία των μετοχών παγκοσμίως έχει μειωθεί κατά περίπου 500 δισ. δολ.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 1,39%% στις 11.823,70 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,78% στις 1.276,35 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,48% στις 2.687,02 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v