Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα, αλλά και η θετική εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και κυρίως από την Apple ωθούν τις ασιατικές αγορές.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008, με στήριξη από την εικόνα που προδιαγράφεται στα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, αλλά και την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 10557 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,88% στις 24365 μονάδες, ενώ στην Σεούλ ο Kospi ενισχύεται κατά 0,91% στις 2115 μονάδες.

Μίνι ράλι καταγράφεται στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,57% στις 2751 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 2,01% στις 3037 μονάδες.

Ουσιαστικά πρόκειται για ράλι ανακούφισης στην κινεζική αγορά, όπου κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφηκαν ισχυρές απώλειες λόγω των ολοένα εντεινόμενων μέτρων σύσφιξης από την κεντρική τράπεζα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Σήμερα όμως, ανακοινώθηκε επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα, στο 4,6% τον Δεκέμβριο από 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τα κέρδη ρεκόρ που ανακοίνωσε η Apple είναι οι βασικές αιτίες για την σημερινή ανοδική πορεία των αγορών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v