Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Η αιφνιδιαστική μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας κατά 40% τον Δεκέμβριο προβληματίζει τις ασιατικές αγορές. Μικρός όγκος συναλλαγών καθώς το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας και ενώ οι επενδυτές προβληματίστηκαν από την αιφνιδιαστική συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά -0,41% στις 23588 μονάδες. Στην Σεούλ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,26% στις 2080 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 1,26% στις 2801 μονάδες ενώ ο CSI 300 υποχωρεί κατά 1,42% στις 3121 μονάδες.

Η είδηση που κυριαρχεί σήμερα στις αγορές είναι η μείωση του εμπορικού πλεονάσματος τον Δεκέμβριο στην Κίνα σε επίπεδα κατά 40% χαμηλότερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη μειώθηκε τον Δεκέμβριο στα 13,08 δις. δολ., από 22,9 δις. δολ. τον Νοέμβριο και ενώ οι επενδυτές προέβλεπαν σαφώς μικρότερη μείωση στα 21,7 δις. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v