Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, μετά από 7 ανοδικές διαδοχικές συνεδριάσεις και με αφορμή τις ρευστοποιήσεις που καταγράφηκαν στις τιμές πετρελαίου και χρυσού, αλλά και την κοινοποίηση των πρακτικών της Fed.

Πιέσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, μετά από 7 ανοδικές διαδοχικές συνεδριάσεις και με αφορμή τις ρευστοποιήσεις που καταγράφηκαν στις τιμές πετρελαίου και χρυσού.

Συγκεκριμένα, το χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 10380 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 23676 μονάδες, ενώ στην Σεούλ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 2082 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,55% στις 2836 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,49% στις 3173 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι η τιμή του αργού βρέθηκε την Τρίτη κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 30 δολάρια κάτω από τα 1,400 δολ. ανά ουγκιά.

«Καταγράφηκαν έντονες ρευστοποιήσεις κερδών στις μετοχές φυσικών πόρων, όπως τις πετρελαϊκές και τις μεταλλευτικές, αλλά δεν προβλέπεται περαιτέρω πτωτική πορεία στον κλάδο καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία» δηλώνει στο Marketwatch ο Zhang Xiang, αναλυτής της Guodu Securities στο Πεκίνο.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων έπαιξε και η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η βελτίωση που καταγράφεται στην αμερικανική οικονομία δεν είναι τέτοια ώστε να ανασταλεί η ποσοτική χαλάρωση των 600 δισ. δολ.

«Η αγορά κρατά τις δυνάμεις της μετά τι πρόσφατο ράλι» δηλώνει στο Bloomberg, ο Lim Chang Gue, διαχειριστής κεφαλαίων στην Samsung Asset Management στην Σεούλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v