Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα τερμάτισαν οι περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, με περιορισμένους όγκους συναλλαγών εν μέσω αργιών. Απώλειες για τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα τερμάτισαν οι περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, με περιορισμένους όγκους συναλλαγών εν μέσω αργιών.

Απώλειες υπέστησαν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που επλήγησαν από τα μέτρα του Πεκίνου για συγκράτηση της αύξησης των οχημάτων στο έθνος.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 0,7% χαμηλότερα στις 10.279,1 μονάδες. Ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,5%, ο Kospi στην Νότιο Κορέα 0,3% ενώ στην Κίνα το χρηματιστήριο της Σαγκάης κινείται αυτή την ώρα 0,9% χαμηλότερα. Ο βασικός δείκτης του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,3% και στην Ινδία ο Sensex 0,2%.

Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο επικράτησαν τάσεις ρευστοποιήσεων μετά την αργία της Πέμπτης, ενώ στην Αυστραλία οι τραπεζικοί τίτλοι έμειναν αμετάβλητοι, παρά την διόρθωση που χαρακτήρισε τις συναλλαγές στις αμερικανικές ομολόγους τους στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v