Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές και με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι όσο πλησιάζει το τέλος του έτους, τόσο μειώνεται και ο όγκος των συναλλαγών. Κέρδη για τον πετρελαϊκό κλάδο.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι όσο πλησιάζει το τέλος του έτους, τόσο μειώνεται και ο όγκος των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με υποχώρηση 0,23% στις 10346 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,18% στις 23086 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο της Σεούλ, ο δείκτης Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,03% στις 2860 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα - κυρίως για τον χρηματοοικονομικό κλάδο - στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,59% στις 2860 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,57% στις 3197 μονάδες.

Οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις καθώς η Νότιος Κορέα έχει ξεκινήσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, η οποία προς το παρόν δεν αντιδρά.

Ο πετρελαϊκός κλάδος κινείται ανοδικά καθώς και η τιμή του μαύρου χρυσού πλησιάζει τα 91 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη καταγράφει παράλληλα, ο ευρύτερος κλάδος φυσικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v