Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από την έντονα ανοδική χθεσινή συνεδρίαση στην Γηραιά Ήπειρο και την συνέχιση του θετικού κλίματος στην Wall Street.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από την έντονα ανοδική χθεσινή συνεδρίαση στην Γηραιά Ήπειρο και την συνέχιση του θετικού κλίματος στην Wall Street.
 
Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 10589 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,69% στις 24291 μονάδες ενώ στην Κορέα, ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες κατά 0,26% μετά την αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας, κατά 25 μονάδες βάσεις στο 2,75%.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,20% στις 2820 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει οριακές απώλειες 0,09% στις 3139 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας Ειρηικού καταγράφει άνοδο 0,8% και βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η κινητήριος δύναμη κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές είναι ο καθησυχασμός ως προς την ευρωπαϊκή κρίση χρέους με τα δημοσιεύματα που φέρουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να προσανατολίζονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο δράσης που ενδεχομένως να αποφασιστεί στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v