Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την χθεσινή βουτιά της κινεζικής αγοράς, και με τα βλέμματα να στρέφονται στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις νέες εξελίξεις που αφορούν την Apple

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την χθεσινή βουτιά της κινεζικής αγοράς, και με τα βλέμματα να στρέφονται στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις νέες εξελίξεις που αφορούν την Apple.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο0,15% στις 10518 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,79% στις 24348 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,16% στις 2096 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης (εξαιτίας των νέων μέτρων σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Κίνας), ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,16% στις 2710 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,15% στις 2978 μονάδες.

Από το βράδυ της Δευτέρας, η είδηση που κυριαρχεί είναι η άδεια επ’ αορίστου χρόνου που πήρε ο Steve Jobs της Apple, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο άνθρωπος που πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στον τεχνολογικό κλάδο αντιμετωπίζει εκ νέου σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η είδηση αυτή, οδήγησε σε κλοιό πιέσεων τις εταιρείες που ανήκουν στον κατάλογο των προμηθευτών της Apple. Παρόλα αυτά, ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος καταγράφει ισχυρά κέρδη στην Ασία, καθώς δημοσιεύματα φέρουν την Elpida Memory να προχωρά σε αύξηση των τιμών των μικροεπεξεργαστών κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v