Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες δείχνουν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των κρίσιμων συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών τόσο στην Ασία όσο και στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή κρίσιμων συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών τόσο στην Ασία όσο και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 10349 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,23% στις 23822 μονάδες, ενώ στην Σεούλ, ο Kospi ενισχύεται κατά 0,59% στις 2082 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,44% στις 2703 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,71% στις 2962 μονάδες.

Για την ιαπωνική αγορά, κινητήριος δύναμη είναι η υποχώρηση του γεν έναντι του ευρώ, που στήριξε τις μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, αλλά και η ανάκαμψη στις τιμές των μετάλλων που ώθησε και τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.

Στις υπόλοιπες αγορές ωστόσο, η προσοχή εστιάστηκε στις ανησυχίες περί πληθωριστικών πιέσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα, η China Securities Journal αποκάλυψε ότι επίκειται νέα αύξηση επιτοκίων στην Κίνα, στις αρχές Φεβρουαρίου, κοντά στην αργία για το Σεληνιακό Νέο Έτος.

Αυτή την εβδομάδα συνεδριάζουν παράλληλα οι κεντρικές τράπεζες Ιαπωνίας, Μαλαισίας και Ινδίας, με την τελευταία επίσης να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων. Την Τετάρτη συνεδριάζει και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v