Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, ενώ οι εξελίξεις στην Αίγυπτο δημιουργούν και γεωστρατηγικές πιέσεις

Πτωτικά κινούνται για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις των αναδυόμενων αγορών και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, ενώ παράλληλα οι εξελίξεις στην Αίγυπτο δημιουργούν και γεωστρατηγικές πιέσεις για τις αγορές.

Επισημαίνεται ότι το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ όμως, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,59% στις 22573 μονάδες, στην Σεούλ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 1,56% κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2000 μονάδων και συγκεκριμένα στις 1977 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,28% στις 2825 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,5% στις 3119 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, η Κίνα προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων, οι Φιλιππίνες αναβάθμισαν τον στόχο του πληθωρισμού, ενώ η κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας δεν προχώρησε μεν σε αύξηση επιτοκίων, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα το πράξει στην επόμενη συνεδρίαση του Μαρτίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές, η μέση πρόβλεψη είναι πως τα επιτόκια της Νοτίου Κορέας από 2,75% θα ενισχυθούν στο 3,50% μέχρι τα τέλη του έτους.

Παράλληλα, κρατική εφημερίδα στην Κίνα αναφέρει ότι αποφασίστηκε νέα αύξηση του υποχρεωτικού λόγου των τραπεζικών αποθεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v