Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται πιέσεις μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Bernanke, αλλά την κινεζική αγορά να ανακάμπτει με μίνι ράλι.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν κατά την σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται πιέσεις μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Bernanke, αλλά την κινεζική αγορά να ανακάμπτει με μίνι ράλι.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,11% στις 10605 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,06% στις 22919 μονάδες, ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kοspi καταγράφει απώλειες 1,81% στις 2008 μονάδες, καθώς μάλιστα αύριο συνεδριάζει και η κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Μίνι ράλι καταγράφεται ωστόσο στην κινεζική αγορά μετά την χθεσινή διόρθωση. Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,56% στις 2817 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 2,03% στις 3102 μονάδες με πρωτοπόρους τους κλάδους που δέχθηκαν το εντονότερο πλήγμα κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ήτοι τις τράπεζες και τον ευρύτερο κλάδο του real estate.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 12.233,29 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,28% στις 1.320,88 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,29% στις 2.789,07 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, επικεντρώθηκε στην ομιλία του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος της Fed μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα (παρά την πτώση στο 9% τον Ιανουάριο) ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια έως ότου σταθεροποιηθεί η ανεργία στα αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα πριν την κρίση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v