Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στην Αίγυπτο, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και οι πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις από το «μέτωπο» των πληθωριστικών πιέσεων.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς φαίνεται πως εξομαλύνεται η κατάσταση στην Αίγυπτο, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και οι πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις από το «μέτωπο» των πληθωριστικών πιέσεων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο9 1,13% στις 10725 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 23168 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 1,89% στις 2014 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite εκτινάχθηκε κατά 2,65% στις 2902 μονάδες ενώ ο CSI 300 κατέγραψε άλμα 3,27% στις 3222 μονάδες.

Για την κινεζική αγορά, κινητήριος δύναμη είναι η εκτίμηση της Central China Securities για σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, διατυπώθηκε στόχος για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στο 4,9%, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg ανέρχεται στο 5,4%.

Για τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και οι εκτιμήσεις για περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών προς την Κίνα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία θετικού κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές. Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε μεν το τελευταίο τρίμηνο του 2010, αλλά λιγότερο από όσο αναμενόταν. Συγκεκριμένα, συρρικνώθηκε κατά 0,3% έναντι προβλέψεων για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5%.

Επιπλέον, τα στοιχεία του κινεζικού εμπορικού ισοζυγίου είναι εξαιρετικά ευοίωνα για τις ασιατικές εξαγωγές. Οι εισαγωγές στην Κίνα εκτινάχθηκαν τον Ιανουάριο κατά 51%!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v