Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στην Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με ανοδική πορεία για τις μεταλλευτικές εταιρείες και ήπιες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες. Απώλειες 0,2% για Nikkei που άγγιξε χαμηλό 5 εβδομάδων, κέρδη 0,3% για Κίνα.

Τάσεις σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να διατηρούνται σε ανοδική τροχιά ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχονται χρηματιστηριακοί τίτλοι και μετοχές τραπεζών, μετά την υποβάθμιση της χρηματιστηριακής Seven & I από την Merrill Lynch.

Πρακτικά αμετάβλητος ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι απώλειές του άγγιξαν μόλις το 0,1% με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα. Ο δείκτης σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 1,4%.

"Αυτό που έχουν ανάγκη οι επενδυτές είναι οι αναβαθμίσεις προβλέψεων από τις εταιρείες. Τα μακροοικονομικά μεγέθη βελτιώνονται, αλλά θα πρέπει να "περάσουν" και στην αγορά", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Matt Riordan, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολαρίων για την Paradice Investment Management.

Ήπιες απώλειες 0,27% για τον Nikkei, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο Kospi της Ν. Κορέας, με την πτώση του να διαμορφώνεται στο 0,29%. Με κέρδη "κλείνουν" την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, καθώς οι ASX και Hang Seng ενισχύθηκαν κατά 0,16% και 0,53% αντίστοιχα.

Σε ανοδική τροχιά η αγορά της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,38% και τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,59%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και σαφώς στην ανεργία στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Άνοδος 0,5% για τον DAX 30, πλησίον του 0,4% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται και ο CAC 40.

Ανοδική πορεία για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον S&P 500 να κατακτά εκ νέου το επίπεδο των 1.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,69% στις 9.344,61 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,85% στις 1.003,76 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 1.983,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v