Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίθετες τροχιές στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των μεγάλων ασιατικών αγορών, καθώς ο Shanghai Composite στην Κίνα βρέθηκε μία ανάσα από το +5%, με στήριξη από μεταλλευτικές, ενώ πτωτική πορεία ακολούθησε ο Nikkei με απώλειες 0,6%. Πτώση στη Wall.

"Ασυμφωνία" για μία ακόμη συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, με Κίνα και Χονγκ Κονγκ να ακολουθούν ανοδική πορεία και τις υπόλοιπες να κινούνται χαμηλότερα, χωρίς, όμως, να καταγράφουν εντυπωσιακές απώλειες.

Κέρδη 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τέσσερα προς πέντε και την στήριξη να καταφθάνει από μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, ενώ αντίθετα πτωτική κίνηση καταγράφει ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημαντικά κέρδη για τις μεταλλευτικές εταιρείες μετά την ανάκαμψη της τιμής του χρυσού αλλά και την εκτίμηση της Alcoa ότι η ζήτηση αλουμινίου στην Κίνα θα ενισχυθεί. Κέρδη 7,6% για την Newcrest Mining, με την Aluminum Corp. of China να ενισχύεται πλησίον του 6,2%.

Κέρδη 4,93% για τον Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ ο ευρύτερος δείκτης CSI 300 ενισχύθηκε κατά 4,29%. Σε πορεία ενίσχυσης και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο Hang Seng σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,16%

Πιέσεις για την ιαπωνική αγορά όπου ο Nikkei υποχωρεί 0,64%, ενώ σχεδόν ανάλογη πορεία σημειώνει η Αυστραλίας, με τον ASX να έχει απώλειες 0,19%. Σταθεροποίηση για την αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο Kospi καταγράφει οριακή άνοδο της τάξης του 0,02%.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μόλις 0,05% σημείωνει ο DAX 30, ενώ κατά 0,2% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η οικονομία πίεσε την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,32% στις 9.280,67 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,33% στις 994,76 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,09% στις 1.967,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v