Τεχνολογικά κέρδη για το Τόκιο

Ανοδικά έκλεισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν σημαντικά κέρδη ακολουθώντας την πορεία του κλάδου στη Wall. Παραμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις εξαγωγές από την ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά έκλεισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν σημαντικά κέρδη ακολουθώντας την πορεία του κλάδου στη Wall, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις εξαγωγές από την ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό νόμισμα έχει χάσει το 2,5% της αξίας του στις τελευταίες δύο εβδομάδες, πέφτοντας και σε επίπεδα κάτω των 117 γεν, μετά τις δηλώσεις του υπουργού οικονομίας των ΗΠΑ John Snow ότι ”το φτηνότερο δολάριο θα είναι καλό για τις αμερικανικές εξαγωγές”.

Κέρδη κατέγραψαν το σύνολο σχεδόν των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, με τις Nikkon και Sony να ξεχωρίζουν.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Softbank και της Mitsui.

Στις 8.221,12 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,85%, ενώ στο +0,94% και τις 9.171 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v