Σημαντικά κέρδη για το Τόκιο

Σημαντική κέρδη (2,94%) κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την αναπάντεχη κίνηση της BOJ για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ θετικά συνεισέφερε στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την αναπάντεχη κίνηση της Bank of Japan για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ θετικά συνεισέφερε στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η Bank of Japan ανακοίνωσε την αύξηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ιδιωτικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων της χώρας στα 22 τρισ. με 27 τρισ. γεν, από τα 17 με 22 τρισ. γεν, στα πλαίσια της ενίσχυσης της ρευστότητας και χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε σημαντική άνοδο τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αφού περισσότερα χρήματα θα εισρεύσουν στο τραπεζικό σύστημα της Ιαπωνίας, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφουν οι τίτλοι της UFJ Holdings και της Sumitomo Mitsui Financial.

Αναλυτές υποστηρίζουν επίσης ότι η διαφαινόμενη αναζωογόνηση της κατανάλωσης στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου θα ωφελήσει σημαντικά τις ιαπωνικές εξαγωγικές εταιρίες, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε το σύνολο σχεδόν του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τους τίτλους της Honda Motor Co. και της Nissan να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ανοδο κατέγραψε και η μετοχή της Sony, καθώς βρέθηκε και σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα μετά τις απώλειες ύψους 30% περίπου που είχε τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, μετά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο.

Στις 7.831,42 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας κέρδη 2,94%.

Στο Χονγκ Κονγκ, οριακά κατά +0,15% και στις 8.757,45 μονάδες έκλεισε ο Hang Seng, καθώς οι ανησυχίες για την άτυπη πνευμονία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v