Κέρδη για Nikkei- απώλειες στη Σαγκάη

Κέρδη χάρισαν στο δείκτη Nikkei οι επιδόσεις του κλάδου των αυτοκινήτων, εν μέσω αισιοδοξία για σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Nissan στην κινεζική αγορά. Πτωτικά το χρηματιστήριο της Σαγκάης, λόγω της παραδοχής του Πεκίνου ότι τα κρούσματα της SARS είναι πολλαπλάσια των ανακοινωθέντων.

Με κέρδη 1,2% ολοκλήρωσε της συνεδρίαση της Δευτέρας το Χρηματιστήριο του Τόκιο και ο δείκτης Nikkei, στο επίπεδο των 7.969 μονάδων οδηγημένο κυρίως από τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, αισιοδοξία προκάλεσε στους επενδυτές η πληροφορία για αυξημένες πωλήσεις της Nissan τους επόμενους μήνες, λόγω του αυξανόμενου μεριδίου που της εταιρίας στην κινεζική αγορά. Ο τίτλος της εταιρίας κέρδισε περίπου 2,2%.

Εξάλλου, ανοδικά κατά 2,8% κινήθηκε ο τίτλος της εταιρίας παιχνιδομηχανών Sega, καθώς στα ασιατικά χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορεί η φήμη ότι η Microsoft ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στην εταιρία.

Αντίθετη κατεύθυνση ακολούθησε ο κινεζικός χρηματιστηριακός δείκτης, Shenzhen, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,8%, στις 1.629 μονάδες, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι τα κρούσματα του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS) είναι πολλαπλάσια των ανακοινωθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v