Κέρδη για Τόκιο, απώλειες για Χονγκ Κονγκ

Κέρδη (0,79%) χάρισαν στο δείκτη Nikkei οι επιδόσεις του κλάδου της τεχνολογίας, ο οποίος ακολούθησε την ανοδική πορεία του κλάδου στη Wall, ενώ οι επενδυτές να δείχνουν ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιριών των ΗΠΑ. Απώλειες 1,13% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω ανησυχιών για την άτυπη πνευμονία.

Κέρδη χάρισαν στο δείκτη Nikkei οι επιδόσεις του κλάδου της τεχνολογίας, ο οποίος ακολούθησε την ανοδική πορεία του κλάδου στη Wall, ενώ οι επενδυτές να δείχνουν ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιριών των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα του αναμενόμενου κέρδη εταιριών όπως η AT&T, η BellSouth και η Ebay, ενέπνευσαν έναν αέρα αισιοδοξίας στην αγορά του Τόκιο, παρά τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Η μετοχή της Canon, της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρίας κατασκευής εκτυπωτών και εξοπλισμού γραφείου κατέγραψε κέρδη 3,7%, διαμορφούμενη στα 4.450 γιεν, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai το οποίο έκανε λόγο για διπλάσια από τις προβλέψεις της ίδιας της εταιρίας κέρδη τριμήνου, λόγω της αύξησης των εξαγωγών της Canon στην αγορά της βορείου Αμερικής.

Αύξηση 2% σημείωσε και η μετοχή της NEC, διαμορφούμενη στα 352 γιεν.

Στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η μετοχή της Nissan Motor Corp. κατέγραψε κέρδη 1,4% καθώς η εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι μείωσε σε μηδενικά επίπεδα το χρέος της το οποίο ανερχόταν σε 17 δις. δολάρια πριν από 3 χρόνια, ενώ παράλληλα αύξησε κατά 50% τα λειτουργικά της κέρδη για το α’ τρίμηνο του έτους.

Στις 7.854,57 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225.

Σε αρνητικό έδαφος για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το χρηματιστήριο του Χονκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να καταγράφει απώλειες 1,13%, στις 8.423,33 μονάδες, και να πλησιάζει τα χαμηλά τετραετίας αφού τα εννέα νέα κρούσματα άτυπης πνευμονίας που παρουσιάστηκαν χθες στη χώρα ενέτειναν τις ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v