Μικρή άνοδος για Τόκιο

Οριακά κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών, που ακολούθησαν την αντίστοιχη πορεία του κλάδου στη Wall, να αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες ότι η καθυστέρηση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ θα επιδράσει αρνητικά στις εξαγωγές.

Οριακά κέρδη (0,04%) κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών, που ακολούθησαν την αντίστοιχη πορεία του κλάδου στη Wall, να αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες ότι η καθυστέρηση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ θα επιδράσει αρνητικά στις εξαγωγές.

Αναλυτές εξάλλου τονίζουν ότι το οικονομικό κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται ακόμα σε ”μεταπολεμικό σοκ”, γεγονός που εξηγεί και τη νευρικότητα που επικρατεί στις περισσότερες συνεδριάσεις στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια.

Με την πάροδο του χρόνου και όταν ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και θα δοθεί μια σαφής κατεύθυνση στην παρούσα ”άτολμη” αγορά.

Κέρδη 3,2% σημείωσε η μετοχή της Nippon Telegraph and Telephone μετά τις ενθαρρυντικές προβλέψεις για την κερδοφορία στο τρέχον οικονομικό έτος.

Πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Sony και της NEC κατά 1,9% και 0,8% αντίστοιχα, οι οποίες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 2002 την Πέμπτη.

Η μετοχή της Toyota Motor κέρδισε 1% διαμορφούμενη στα 7.203 γιεν ενώ αυτή της Nissan παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη (0,05%).

Στις 7.793,38 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225.

Απώλειες 0,33% κατέγραψε ο Hank Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εν μέσω των ανησυχιών από την πνευμονία SARS, διαμορφούμενος στις 8.543,10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v