Η υποχώρηση του γεν ”ανέβασε” το Τόκιο

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης Nikkei, καθώς η υποχώρηση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου καθησύχασε, εν μέρει, τους επενδυτές σχετικά με τις εξαγωγές των ιαπωνικών εταιριών ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα μέτρα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση της χώρας για τη στήριξη της αγοράς.

Κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η υποχώρηση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου καθησύχασε, εν μέρει, τους επενδυτές σχετικά με τις εξαγωγές των ιαπωνικών εταιριών στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα μέτρα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση της χώρας για τη στήριξη της αγοράς.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου θα λάβει χώρα συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της χώρας για να αποφασιστεί ποια από τα προτεινόμενα μέτρα θα υιοθετηθούν, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις o Nikkei θα ακολουθήσει ανοδική πορεία, καθώς πολλές μετοχές διαπραγματεύονται σε τιμές κάτω από την πραγματική τους αξία.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι της Sony και της TDK κατά 3,6% και 1,7% αντίστοιχα.

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της Toyota, αν και ανακοίνωσε κέρδη- ρεκόρ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, με αυτή της Yamanouchi Pharmaceutical να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στις 8.152,16 μονάδες ”έκλεισε” ο Nikkei, σημειώνοντας άνοδο 1,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v