Μικρή άνοδος για το Τόκιο

Κέρδη 0,32% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στα μέτρα για την ενίσχυση του Ιαπωνικού χρηματιστηρίου, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί οι οποίοι ρευστοποίησαν μέρος των κερδών τους.

Κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στα μέτρα για την ενίσχυση του Ιαπωνικού χρηματιστηρίου, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί οι οποίοι ρευστοποίησαν μέρος των κερδών τους.

Αναλυτικότερα, ο συνασπισμός των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην διακυβέρνηση της χώρας συμφώνησε σε μια σειρά μέτρων τα οποία θα κατατεθούν επίσημα την Πέμπτη, και αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην άρση των πιέσεων που δέχονται πολλές μετοχές από τις πωλήσεις συνταξιοδοτικών ταμείων (pension funds).

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Sony κατά 1,7%, διαμορφούμενη στα 2.935 γεν. Ανοδικά κατά 0,7% κινήθηκε η μετοχή της Toyota Motor. Μεγάλο μέρος των μετοχών και των δύο αυτών εταιριών ελέγχεται από συνταξιοδοτικά ταμεία.

Στις 8.109,77 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v