Πάνω από τις 8.000 μονάδες ο Nikkei

Η προσδοκία των επενδυτών για λήψη κυβερνητικών μέτρων στα πλαίσια της αναζωογόνησης της χρηματιστηριακής αγοράς οδήγησε τον δείκτη Nikkei πάνω από τις 8.000 μονάδες για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Σημαντική άνοδο (2,23%) κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ξεπερνώντας και τις 8.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην λήψη κυβερνητικών μέτρων για την αναζωογόνηση και ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνασπισμός των τριών κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να ζητήσει σήμερα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αγοράσει μετοχές του τραπεζικού κλάδου, στα πλαίσια της ενίσχυσης του χρηματιστηρίου και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ανοδικά κινήθηκε το σύνολο σχεδόν του τεχνολογικού κλάδου, με τις μετοχές των Canon, Sony και Kyocera να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσαν και οι τίτλοι της εταιρίας λιανικής πωλήσεων Fast Retail, μετά την ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της για τον Απρίλιο σημείωσαν μικρότερη του αναμενόμενου μείωση.

Στις 8.083,56 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v