Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα λαμβάνει νέα μέτρα για να ανακόψει το πρόσφατο sell-off των μετοχών της, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς μειώνονται οι προσδοκίες πως η Fed θα μειώσει σύντομα τα επιτόκιά της. Αμετάβλητο το επιτόκιο στην Αυστραλία.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές
Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ έκαναν άλμα, καθώς οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο έλαβαν μέτρα για να ανακόψουν το πρόσφατο ξεπούλημα των μετοχών της, ενώ σε άλλες αγορές οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί εν μέσω της μείωσης των προσδοκιών για βραχυπρόθεσμη μείωση των επιτοκίων Fed.

Σύμφωνα με δήλωση της επιτροπής κινητών αξιών και ρυθμιστικών αρχών της Κίνας, θα «καθοδηγήσει τους θεσμικούς επενδυτές ... να εισέλθουν στην αγορά με μεγαλύτερες προσπάθειες». Αυτό έρχεται σε μια περίοδο όπου η σαφής έλλειψη στοχευμένων κινήτρων από το Πεκίνο βάρυνε το κλίμα στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας άφησε αμετάβλητο το επίσημο ταμειακό της επιτόκιο στο 4,35%, όπως αναμενόταν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% ενώ ο Nikkei υποχωρούσε κατά 0,38% στις 36.216 μονάδες.

Ράλι 3,29% κάνει ο Shanghai Composite στις 2.791 μονάδες και 3,66% ο Hang Seng στις 16.078 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,72% στις 2.572 μονάδες και 0,58% ο ASX στις 7.581 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v