Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Διαψεύδονται οι προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα, ενώ οι κινήσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας δεν καταφέρνουν να τονώσουν το κλίμα στην αγορά.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα εύρωστα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ διαψεύδουν τις προσδοκίες πως η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων της, ενώ οι μετοχές στις κινεζικές μετοχές παρέμειναν στο περιθώριο λόγω του αδύναμου κλίματος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, να μειώσει τον απαιτούμενο δείκτη αποθεματικών για τις τράπεζες κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά.

Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ θα δουν συντομότερες εβδομάδες συναλλαγών καθώς πλησιάζει το σεληνιακό νέο έτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,64% υψηλότερα στις 36.389 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 2.720 μονάδες, κατά 0,5% ο Kospi στις 2.602 μονάδες και κατά 0,95% ο ASX στις 7.625 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,55% στις 15.618 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v