Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα Meta και Amazon στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Χαμηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στη Ν. Κορέα.

Τα αποτελέσματα Meta και Amazon στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα και σήμερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ασιατικές μετοχές ωστόσο να βρίσκουν στήριξη στα αποτελέσματα των Meta και Amazon, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων, εάν είναι κατώτερα των προβλέψεων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς λιγότερο από το 2,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης τιμών παραγωγού του δ’ τριμήνου αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 4,1% σε ετήσια βάση, έναντι 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,2%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,45% στις 36.174 μονάδες.

Κέρδη 2,79% για τον Kospi στις 2.613 μονάδες, 1,47% για τον ASX στις 7.699 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite σημείωνε απώλειες 1,72% στις 2.723 μονάδες και ο Hang Seng υποχωρούσε κατά περίπου 0,1% στις 15.554 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v