Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ διέταξε την εκκαθάριση της Evergrande. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Σιγκαπούρης. Στο επίκεντορ αυτήν την εβδομάδα οικονομικά στοιχεία από Κίνα, Αυστραλια, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Σαγκάης, ενώ τα άλλα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με τις μετοχές της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande να σημειώνουν κάθετη πτώση που ξεπέρασε το 20%, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ να διατάξει την εκκαθάριση της εταιρείας τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, στη Σιγκαπούρη, η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε αμετάβλητη την πολιτική της, όπως αναμενόταν.

Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση στοιχείων για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του τέταρτου τριμήνου της Αυστραλίας. Την Τετάρτη, η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ θα ανακοινώσουν επίσης τα στοιχεία τους για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,71% στις 36.004 μονάδες, κατά 0,42% ο Hang Seng στις 16.021 μονάδες, κατά 1,24% ο Kospi στις 2.508 μονάδες και κατά 0,3% ο ASX στις 7.578 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,6% στις 2.892 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v