Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 3%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ.

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με «οδηγό» τις κινεζικές μετοχές, καθώς μια σειρά από στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα έδειξαν μια αποσπασματική ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ενώ οι traders μειώνουν τα στοιχήματα για πρόωρη μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 5,2% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι, χάνοντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη 5,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Το ΑΕΠ σκαρφάλωσε κατά 5,2% για το σύνολο του 2023.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,18% στις 35.681 μονάδες.

«Βουτιά» 3,11% για τον Hang Seng στις 15.369 μονάδες, 2,3% για τον Kospi στις 2.440 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,9% ο Shanghai Composite στις 2.867 μονάδες και κατά 0,3% ο ASX στις 7.393 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v