Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, για να δουν πότε ενδεχομένως θα αρχίσει η Fed να μειώνει τα επιτόκια.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα νούμερα του πληθωρισμού του Τόκιο για τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αυτήν την εβδομάδα, που ενδέχεται να δείξουν το πότε θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια η Fed.

Ο ρυθμός πληθωρισμού του Τόκιο επιβραδύνθηκε στο 2,4% τον Δεκέμβριο από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,1%, όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στην Αυστραλία, οι λιανικές πωλήσεις για τον Νοέμβριο του 2023 αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο, σημειώνοντας αύξηση 2% σε μηνιαία βάση και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αύξηση 1,2%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 1,2% στις 33.778 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,93% στις 7.520 μονάδες ο ASX και κατά 0,13% στις 16.245 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.83 μονάδες και κατά 0,23% ο Kospi στις 2.561 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v