Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Κίνα οι επενδυτές, ενώ αρχίζει η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Στο επίκεντρο και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και για την περίοδο υποβολής εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο «ραντάρ» βρίσκονται και οι γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς οι διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα αύξησαν τις τιμές του πετρελαίου και το κόστος ναυτιλίας στην Ευρώπη, ενώ η σύρραξη του Ισραήλ με τη Χαμάς απειλεί να επεκταθεί στον Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ελπιδοφόρα νέα έρχονται από την Ουάσινγκτον, όπου οι ηγέτες του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία για τις δαπάνες ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την αποτροπή της μερικής αναστολής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ισχυρές απώλειες πάντως καταγράφουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, που δέχονται πιέσεις από το κλάδο της υγείας αλλά και την υποβολή αίτησης πτώχευσης του σκιώδους τραπεζικού ομίλου Zhongzhi Enterprise Group αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 1,2% στις 2.893 μονάδες, πτώση 2,25% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στις 16.163 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,5% στις 7.451 μονάδες και κατά 0,33% ο Kospi στις 2.569 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v