Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριάρχησαν οι πωλητές στις αγορές της Ασίας

Σημαντικές ρευστοποιήσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια της περιοχής, ενώ πτωτικό αναμένεται το ξεκίνημα στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Κυριάρχησαν οι πωλητές στις αγορές της Ασίας

Οι ασιατικές μετοχές πήραν τη σκυτάλη από τη χθεσινή πτώση στη Wall Street, ενώ το δολάριο διατήρησε τα κέρδη του, καθώς η αισιοδοξία της αγοράς για πρόωρες και επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ υποχώρησε εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed.

Η Ευρώπη πρόκειται να ανοίξει χαμηλότερα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του EUROSTOXX 50 να υποχωρούν 0,4% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του FTSE να πέφτουν 0,3%. 

Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI, εκτός Ιαπωνίας, σημείωσε πτώση 1,3% μετά από πτώση 1% την Τρίτη σε μια υποτονική έναρξη του 2024. Ο δείκτης κέρδισε 4,6% το 2023.

Οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Οι μετοχές στη Νότια Κορέα υποχώρησαν 2,1% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,1%, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν 2,2%.

Ο Kyle Rodda, αναλυτής στο Capital.com, είπε ότι ο συνδυασμός επικίνδυνων γεγονότων και χαμηλής ρευστότητας στο τέλος των διακοπών αυξάνει την προοπτική υπερβολικών κινήσεων στις αγορές και αυξημένης αστάθειας. "Το μόνο που απαιτείται είναι ένας καταλύτης, ο οποίος θα μπορούσε να προέλθει από τη ροή δεδομένων τις επόμενες ημέρες", είπε ο Rodda.

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων πίεσε επίσης τις μετοχές. 

Το δολάριο, το οποίο κέρδισε 0,8% έναντι των ομολόγων του κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρέθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων, διατηρήθηκε σταθερό στο 102,1. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v