Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Όρια δαπανών στους gamers επεξεργάζεται η Κίνα. Στο 2,5% ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Νοέμβριο, από 2,9% τον Οκτώβριο.

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με περιορισμένες συναλλαγές στις ασιατικές αγορές λίγο πριν τη λήξη του έτους, με τις κινεζικές μετοχές διαδικτυακών εταιρειών να κάνουν βουτιά μετά τους κανόνες που αποφάσισε να επιβάλλει η Κίνα για όρια δαπανών στους gamers.

Εν τω μεταξύ, δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τον Οκτώβριο, που έδειξαν πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζητούσαν για το πώς να επικοινωνήσουν τη μετατόπιση της στάσης τους στον έλεγχο των αποδόσεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο γενικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας επιβραδύνθηκε στο 2,8%, από 3,3% τον Οκτώβριο, ο βραδύτερος ρυθμός πληθωρισμού από τον Ιούλιο του 2022. Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5%,  χαμηλότερα από το 2,9% του Οκτωβρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,11% στις 33.178 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 2.916 μονάδες ο Shanghai Composite, στις 7.501 μονάδες ο ASX, πτώση 1,14% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 16.436 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,23% στις 2.606 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v