Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, σε μια υποτονική έναρξη μιας εβδομάδας κατά την οποία η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να απομακρυνθεί περαιτέρω από την υπερβολικά χαλαρή πολιτική της, ενώ μια σημαντική μέτρηση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένεται να στηρίξει τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεδριάζει αύριο Τρίτη εν μέσω φημολογίας ότι εξετάζει πώς και πότε θα απομακρυνθεί από τα αρνητικά επιτόκια. Πάντως, κανένας από τους αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Reuters δεν ανέμενε μια οριστική κίνηση σε αυτή τη συνεδρίαση, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να αρχίσουν να θέτουν τις βάσεις για μια ενδεχόμενη μετατόπιση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% και κατά 0,73% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.728 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 2.932 μονάδες, κατά 0,96% ο Hang Seng στις 16.630 μονάδες και κατά 0,22% ο ASX στις 7.426 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,23% στις 2.569 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v