Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τις αποφάσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές, ενώ η αγορά προεξοφλεί μείωση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και από τον Μάιο του 2024.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την τελική απόφαση πολιτικής του έτους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  και να παρακολουθούν για ενδείξεις για το αν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος.

Η αγορά εκτιμά πως οι υπεύθυνοι χάραξης της αμερικανικής πολιτικής θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ συνεχίζουν να στοιχηματίζουν πως η Fed είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική της πολιτική το 2024, προεξοφλώντας πιθανότητα 75% η πρώτη μείωση επιτοκίων να έρθει ακόμα και τον Μάιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,45% στις 32.991 μονάδες.

Απώλειες 0,8% για τον Shanghai Composite στις 2.979 μονάδες, 1,1% για τον Hang Seng στις 16.193 μονάδες, 0,82% για τον Kospi στις 2.514 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,3% στις 7.257 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v