Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας, ενώ το ΑΕΠ της χώρας αναθεωρήθηκε αιφνιδιαστικά προς τα κάτω για το γ' τρίμηνο. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Ινδίας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αγορά της Ιαπωνίας να δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα στοιχήματα για τη διατήρηση των ιαπωνικών επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα δήλωσε την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ότι η κεντρική τράπεζα αντιμετωπίζει ένα «ακόμη πιο δύσκολο» έτος, προτού συζητήσει τις επιλογές για την έξοδο από τις εξαιρετικά χαλαρές ρυθμίσεις της, κάτι που οι traders εξέλαβαν ως ένδειξη ότι επίκειται αλλαγή. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να καθορίσει τα επιτόκια πολιτικής στις 19 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το τρίτο τρίμηνο, που αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε μια αιφνιδιαστική κίνηση (μειώθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση έναντι πτώσης 0,5% που είχε εκτιμηθεί νωρίτερα), ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδίας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 1,88% στις 32.240 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,28% ο Shanghai Composite στις 2.974 μονάδες, κατά 0,18% ο Hang Seng στις 16.373 μονάδες, κατά 0,3% ο ASX στις 7.194 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi σημειώνει κέρδη 1,1% στις 2.518 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v