Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις κινεζικές μετοχές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ στην Ιαπωνία αυξάνονται τα στοιχήματα πως η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της την επόμενη εβδομάδα.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με πιέσεις στις κινεζικές μετοχές μετά τη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων, ενώ οι επενδυτές στρέφουν αυτήν την εβδομάδα την προσοχή τους και στις συνεδριάσεις της Fed, της ΕΚΤ, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Οι κινεζικές μετοχές διολίσθησαν μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις, ενώ αντιθέτως μετοχές της Ιαπωνίας σημείωσαν άλμα λόγω των αυξανόμενων στοιχημάτων ότι η κεντρική της τράπεζα ενδέχεται να μην αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο  δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα μειώθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση, περισσότερο από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και η ταχύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2020. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση, έναντι της πτώσης του Οκτωβρίου κατά 2,6% και των προσδοκιών για μείωση κατά 2,8%. Σημείωσε επίσης τον 14ο συνεχόμενο μήνα πτώσης του PPI και τον ταχύτερο από τον Αύγουστο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 1,35% στις 32.745 μονάδες.

Πτώση 1,69% για τον Hang Seng στις 16.059 μονάδες, κατά 0,21% υποχωρεί ο Shanghai Composite στις 2.963 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,22% στις 2.523 μονάδες και ο ASX οριακά στις 7.199 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v